HAUTE NATURE

Residential project

Located on the green belt close to the market town of Pontefract, this contemporary eco project was built to replace a former 1960’s dwelling.

To contrast from the muted internal finishes, the client was looking for a bold design which added depth to the space and reinforced the angular form of the architecture.
The Brazilian quartzite, with varying shades of metallic grey and gold, is the main focal point of the design, with flowing organic veins that juxtapose the clean lines of the furniture. The uncomplicated layout creates a functional cooking zone, keeping everything close to hand, whilst the island acts as a gathering point.

The project features SieMatic S2 furniture in Onyx oak with granite worktops and a quartzite backsplash, Gaggenau appliances, BORA cooktop & extraction, Quooker boiling water tap, co-ordinating bar area and Spekva dining table. In addition to the kitchen, a Jesse media wall was designed for the living area, featuring veneer and quartzite.

Wild Mushrooms