top of page

So Vein

Residential project

Set within the idyllic county of Yorkshire this gorgeous property has a distinctive countryside feel providing a tranquil space to detox from city life.

BRIEF

The design project brief calls for a harmonious blend of contemporary aesthetics and functional family living. The client wanted a space which felt completely different to her previous kitchen. We spent time revising the floor plan and decided to remove the door into the utility to allow the space to reach its maximum potential.

DESIGN

The kitchen is envisioned as a space where every element has its place, creating a balanced and calming atmosphere. The use of an achromatic colour scheme, characterised by the contrast between dark wood veneer doors and Farrow and Ball Ammonite panelled doors, creates an impactful yet timeless design. The combination of handless black rails and Joseph Giles bronze edge pulls provides a sleek and modern touch to the cabinetry.

Different worktop heights and thicknesses, featuring a sintered stone worktop, not only enhances the design's visual appeal but also provides distinct working zones for various culinary tasks. A hidden breakfast pantry with dark wood veneer internals maintains a sleek appearance while offering ample storage for morning essentials. High breakfast bar seating by the patio doors will offer a scenic dining experience, while low circular booth seating near the breakfast pantry ensures cosy family meals.

The cladded bar area, complete with an extra fridge for drinks and larder storage, will serve as a stylish and practical entertaining zone. The kitchen is equipped with Gaggenau fridge and freezer units, BORA X-PURE Hob, Miele ovens, and warming drawers for top-notch functionality.

PROJECT FEATURES

The lounge features SieMatic furniture in imitation wood and metallic laminate with SieMatic laminate worktops & Casamance wallpaper.

bottom of page